Zorgcafé

Neie Naober organiseert in Paterswolde en Zuidlaren zorgcafés. Een zorgcafé is de plek om lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen en ervaringen te delen. Het zorgcafé biedt gezelligheid en ontmoetingen tussen lotgenoten en zorgprofessionals.

Na de goed bezochte Zorgcafés over dementie/alzheimer in maart, organiseren we in juni weer een Zorgcafé in Paterswolde en Zuidlaren met als thema: ‘Mantelzorg’.

De zorgcafés met het thema ‘Mantelzorg’ vinden plaats op 20 juni in Paterswolde en op 27 juni in Zuidlaren. Thema’s die deze middagen aan de orde komen, zijn: meedoen in de samenleving, het op orde houden van financiën, persoonlijke beslissingen op het gebied van verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling en het levenstestament.

Een mentor en bewindvoerder van Kompas Zuidlaren en een notaris van Notariaat Zuidlaren & Aa en Hunze zijn de sprekers deze middagen. Iedereen is welkom: mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Wij zorgen voor een warm ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Deelname is gratis.

Kom je ook? Er is een open inloop, je hoeft je niet op te geven.

Zorgcafé Mantelzorg Paterswolde
Datum: dinsdag 20 juni, inloop om 14:30 uur
Locatie: Ons Dorpshuis, Mevr. Bähler Boermalaan 4

Zorgcafé Mantelzorg Zuidlaren
Datum: dinsdag 27 juni, inloop om 14:30 uur
Locatie: De Aanloop, Hoofdingang Nieuw Laarhof, Hofakkers

Programma:
14:30 Inloop met koffie en thee
14:45 Plenair gedeelte met sprekers
16:00 Ruimte voor gesprekken en vragen aan aanwezige professionals
17:00 Einde

Meer weten over het Zorgcafé? Neem contact op met buurtwerker Marieke ten Buur: m.tenbuur@neienaober.nl of (06) 265 439 02. 

Wil je een indruk krijgen van een Zorgcafé? Lees dan het verslag van het eerste Zorgcafé in Paterswolde.

contact