Bewegen

Gezond en fit oud worden willen we allemaal. Daarom is het van belang om gezond te eten en te leven. Maar ook om te blijven bewegen! Want bewegen is gezond en samen met elkaar is ook nog eens gezellig! Neie Naober organiseert onder de naam ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ diverse beweegactiviteiten die actief, sportief en gezellig zijn!

Onder ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ (MBvO) vallen 12 verschillende beweeglessen verdeeld over de gemeente Tynaarlo. Nieuwe deelnemers mogen twee gratis proeflessen volgen. Er worden twee soorten beweeglessen aangeboden: Sport & Spel 55+ en MBvO Gymnastiek. Na de les wordt er samen een kop koffie of thee met elkaar gedronken.   

MBvO Gymnastiek
MBvO Gymnastiek bestaat uit beweeglessen gevuld met het uitvoeren van individuele oefeningen in groepsverband. Met als doel de zelfredzaamheid van de senioren te verbeteren in de ruimste zin van het woord. Balanstraining is een belangrijk onderdeel. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van een matje voor grondoefeningen. Ook is er MBVO gymnastiek Op en rondom de stoel. In deze groepen is men met scootmobiel en rollator ook van harte welkom.

Sport & Spel 55+
Bij sport & Spel 55+ worden beweeglessen gegeven door middel van sport- en spelactiviteiten in groepsverband. Denk hierbij aan het beoefenen van circuittraining, gymnastiekoefeningen, (stuit)volleybal en tennis.

Zie onderstaande afbeelding voor het actuele overzicht van het aanbod beweeglessen in de gemeente Tynaarlo. 

Contact
Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Yvette Hovenkamp, coördinator Meer Bewegen voor Oudereny.hovenkamp@neienaober.nl of (06) 588 201 90.

1628006867384_630_715_1694784354.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 


 

Contact
Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met de coördinator van Meer Bewegen voor Ouderen: Yvette Hovenkamp (y.hovenkamp@neienaober.nl / 06 588 201 90)

 

contact

 Agenda

Muziek met Harry
05 juni 2024
Bekijk activiteit
Themamiddag De Aanloop
18 juni 2024
Bekijk activiteit
Overzicht