Bewegen

Bewegen is gezond! En gezellig in groepsverband.De activiteiten die onder ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ (MBvO) vallen, staan voor actief, sportief en gezellig bezig zijn. Ze zijn speciaal gericht op de ouder wordende mens. 

Onder het MBvO vallen 15 verschillende beweeglessen verdeeld over de gemeente Tynaarlo. Nieuwe deelnemers mogen twee gratis proeflessen volgen. Er worden drie soorten beweeglessen aangeboden: Sport & Spel 55+, MBvO Gymnastiek en Tai Chi.  

MBvO Gymnastiek
MBvO Gymnastiek bestaat uit beweeglessen gevuld met het uitvoeren van individuele oefeningen in groepsverband. Met als doel de zelfredzaamheid van de senioren te verbeteren in de ruimste zin van het woord. Balanstraining is een belangrijk onderdeel. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van een matje voor grondoefeningen. Ook is er MBVO gymnastiek Op en rondom de stoel. In deze groepen is men met scootmobiel en rollator ook van harte welkom.

Sport & Spel 55+
Bij sport & Spel 55+ worden beweeglessen gegeven door middel van sport- en spelactiviteiten in groepsverband. Denk hierbij aan het beoefenen van circuittraining, gymnastiekoefeningen, (stuit)volleybal en tennis.

Tai Chi
Tai Chi is een oude Chinese bewegingskunst dat zeer geschikt is voor senioren. De langzaam vloeiende bewegingen van Tai Chi kunnen tot op hoge leeftijd worden uitgevoerd. Door de oefeningen werk je aan balans, verbetering van de ademhaling en creëer je mentale rust.

 

Zie onderstaande afbeelding voor een actueel overzicht van het aanbod beweeglessen in de gemeente Tynaarlo. 

1628006867384_630_715_1661354007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 


Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met de coördinator van Meer Bewegen voor Ouderen: Yvette Hovenkamp (y.hovenkamp@neienaober.nl / 06 588 201 90)

 

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht