Terug naar Nieuws

Groeten & Ontmoeten

Gepubliceerd op:
Groeten & Ontmoeten

Op initiatief van Marjan Dijk, beheerder van 't Loughoes in Eelde, werd woensdag 22 mei de eerste Groeten & Ontmoeten georganiseerd. Een middag waar dorpsgenoten samen komen om van een gezamenlijke lunch te genieten. Marjan wil invulling geven aan de behoefte in het dorp om mensen samen te brengen. Met het motto 'Samen eten verbindt' was de eerste editie een succes.

Twintig nieuwsgierige gasten namen deel aan de gezamenlijke lunch. Gelukkig stond Marjan er niet alleen voor. Acht enthousiaste vrijwilligers en onze buurtwerker Yvette Hovenkamp hielpen mee in de organisatie.

De voorbereidingen begonnen al met het samenstellen van de lunch. Op de dag zelf werd het eten bereid en uitgeserveerd. Ondertussen werd er veel bijgepraat. Zo kwamen diverse gasten oude buren van vroeger tegen. Op tafel lagen gesprekskaartjes om originele vragen aan elkaar te stellen.

Het gesprek viel maar een paar momenten stil: de gasten waren dan aan het genieten van de heerlijke lentelunch. Vooraf een kervelsoep met focaccia brood en makreeldip. Het hoofdgerecht was een lentesalade, spinaziequiche en een aspergetaart. Als nagerecht werd appelcompote met een bolletje ijs geserveerd. De gasten vonden de lunch een verrassing, luxe en het belangrijkste: erg lekker!

Het succes van de eerste editie smaakt naar meer. Maandelijks wordt er op de woensdagmiddag een lunch verzorgd in ’t Loughoes in Eelde. De eerstvolgende lunch wordt georganiseerd op woensdag 17 juli van 12.00 tot 14.00 uur.

De lunch is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan gezellig contact met anderen en een moment om even de deur uit te komen. Er kunnen 30 gasten deelnemen aan de lunch. Voor de kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Opgeven kan bij Marjan Dijk: koster@dorpskerkeelde.nl of (050) 309 23 08.

Foto's

Bekijk ook

23-07-2024

Kledingbeurzen en Speelgoedbeurs

Ook dit najaar organiseren de vrijwilligers van Kledingbeurs Paterswolde traditiegetrouw weer de populaire kledingbeurzen en Speelgoedbeurs in Ons Dorpshuis in Paterswolde. De beurzen kunnen al jaren rekenen op een grote belangstelling! Regelmatig wordt de aanmelding voor deelname vroegtijdig geslo…
Lees meer
 
19-07-2024

Zomersluiting Huiskamer De Aanloop

  Op 2 en 9 augustus is de Huiskamer De Aanloop in Zuidlaren gesloten.
Lees meer
 
18-07-2024

Summer Beach Party

Na het grote succes van vorig jaar organiseert het Jongerenwerk, in samenwerking met Jong Tynaarlo, deze zomer weer drie keer een Summer Beach Party. Elke maand in een ander zwembad in onze dorpskernen. Dit waterfestijn is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar uit de gemeente Tynaarlo. Naast dat je n…
Lees meer