Terug naar Nieuws

Buurtbemiddeling van start in de gemeente Tynaarlo

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 februari start de gemeente Tynaarlo samen met woningcorporaties Stichting Eelder Woningbouw en Stichting Woonborg het project buurtbemiddeling, om inwoners met burenproblemen in de gemeente Tynaarlo weer in contact met elkaar te brengen. Het project wordt gecoördineerd door Marieke ten Buur van Neie Naober.

 

Beter een goede buur dan een verre vriend

Blaffende honden, harde muziek, ruziënde buurtbewoners op straat, veel mensen ervaren overlast door buurtbewoners. Dat is jammer, want burenproblemen kunnen je woonplezier enorm verstoren. Is de relatie met je buren aan het verslechteren en dreigt dit te escaleren? In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst bieden.

Buurtbemiddelaars lossen gemiddeld 2 van de 3 van de burenruzies op

In Nederland wordt buurtbemiddeling al 25 jaar met succes toegepast. De werkwijze is veelbelovend: in ongeveer twee van de drie gevallen helpt buurtbemiddeling bij het oplossen van burenruzies. Getrainde, vrijwillige buurtbemiddelaars helpen om conflicten tussen buren bespreekbaar te maken, zodat zij samen naar oplossingen kunnen zoeken. Marieke vertelt wat buurtbemiddelaars doen: “De buurtbemiddelaars luisteren, maar hebben geen oordeel. Het is de bedoeling om buren samen tot een oplossing te laten komen. Het inbrengen van eigen ideeën werkt vaak beter dan dat mensen afspraken of regels opgelegd krijgen”.

Buurtbemiddeling inschakelen

Ervaar je problemen met je buren en kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met Marieke ten Buur: m.tenbuur@neienaober.nl of (06) 265 439 02.

Buurtbemiddeling kan kosteloos worden ingeschakeld.

Vrijwilligers gezocht

Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Neie Naober zoekt nog meerdere vrijwilligers die het team willen komen versterken. Als vrijwilliger krijg je een training tot buurtbemiddelaar aangeboden. Aanmelden kan via vrijwilligerswerktynaarlo.nl.

Foto's

Bekijk ook

27-09-2023

Liedjescafé Muziek met Harry

Op woensdag 4 oktober start in Eelde-Paterswolde een nieuw bewonersinitiatief: ‘Muziek met Harry’. Dit Liedjescafé vindt tot en met april 2024 elke eerste woensdagmiddag van de maand plaats in Ons Dorpshuis. Onder de bezielende leiding van Harry Wessels kan je bekende Nederlandsta…
Lees meer
 
26-09-2023

Meer Bewegen voor Ouderen

Onder de naam ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ organiseert Neie Naober ook dit jaar weer diverse beweegactiviteiten. Gezond en fit oud worden, willen we allemaal. Daarom is het van belang om gezond te eten en te leven. Maar ook om te blijven bewegen! Want bewegen is gezond en samen met elkaar…
Lees meer
 
11-09-2023

20 jaar Kinder- en Dameskledingbeurs Paterswolde

Vrijdag 22 september organiseren we tussen 15.00 – 19.00 uur weer de Kinderkledingbeurs in Ons Dorpshuis te Paterswolde. De Dameskledingbeursvindt op vrijdag 6 oktober 2023 van 13.00 – 20.00 uur plaats. De beurzen bestaan dit jaar al weer 20 jaar! Op vrijdag 22 september a.s. wordt Ons …
Lees meer