Terug naar Nieuws

Buurtbemiddeling van start in de gemeente Tynaarlo

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 februari start de gemeente Tynaarlo samen met woningcorporaties Stichting Eelder Woningbouw en Stichting Woonborg het project buurtbemiddeling, om inwoners met burenproblemen in de gemeente Tynaarlo weer in contact met elkaar te brengen. Het project wordt gecoördineerd door Marieke ten Buur van Neie Naober.

 

Beter een goede buur dan een verre vriend

Blaffende honden, harde muziek, ruziënde buurtbewoners op straat, veel mensen ervaren overlast door buurtbewoners. Dat is jammer, want burenproblemen kunnen je woonplezier enorm verstoren. Is de relatie met je buren aan het verslechteren en dreigt dit te escaleren? In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst bieden.

Buurtbemiddelaars lossen gemiddeld 2 van de 3 van de burenruzies op

In Nederland wordt buurtbemiddeling al 25 jaar met succes toegepast. De werkwijze is veelbelovend: in ongeveer twee van de drie gevallen helpt buurtbemiddeling bij het oplossen van burenruzies. Getrainde, vrijwillige buurtbemiddelaars helpen om conflicten tussen buren bespreekbaar te maken, zodat zij samen naar oplossingen kunnen zoeken. Marieke vertelt wat buurtbemiddelaars doen: “De buurtbemiddelaars luisteren, maar hebben geen oordeel. Het is de bedoeling om buren samen tot een oplossing te laten komen. Het inbrengen van eigen ideeën werkt vaak beter dan dat mensen afspraken of regels opgelegd krijgen”.

Buurtbemiddeling inschakelen

Ervaar je problemen met je buren en kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met Marieke ten Buur: m.tenbuur@neienaober.nl of (06) 265 439 02.

Buurtbemiddeling kan kosteloos worden ingeschakeld.

Vrijwilligers gezocht

Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Neie Naober zoekt nog meerdere vrijwilligers die het team willen komen versterken. Als vrijwilliger krijg je een training tot buurtbemiddelaar aangeboden. Aanmelden kan via vrijwilligerswerktynaarlo.nl.

Foto's

Bekijk ook

28-03-2024

Drenthe Beweegt Samen

Vanaf dinsdag 2 april kan je dagelijks van 10.00 – 10.15 uur meebewegen met Drenthe Beweegt Samen op RTV Drenthe. Dagelijks kun je meebewegen met beweegdocenten uit de provincie. Tijdens de uitzendingen worden speciaal de volgende thema’s meegenomen: • valpreventie• eenzaamhe…
Lees meer
 
27-03-2024

In het nieuws

Jongerenwerker Jade Damstra vertelt in een artikel van RTV Drenthe over de invloed van jongerenwerkers op kwetsbare jongeren: "Voorkomen vind ik een groot woord. Maar wij ondersteunen bijvoorbeeld jongeren bij het organiseren van activiteiten waar ze zelf behoefte aan hebben. Ze krijgen bij ons vaa…
Lees meer
 
27-03-2024

Speak Up!

In samenwerking met RTV Tynaarlo start het Jongerenwerk binnenkort met de talkshow Speak Up! Zo willen we – naast onze sociale media – met een nieuw en fris concept de jongeren bereiken. Voor RTV Tynaarlo is het een mooie aanvulling op hun tv-uitzendingen. Speak UP! Is een mini-talkshow…
Lees meer