Terug naar Nieuws

Buurtbemiddeling van start in de gemeente Tynaarlo

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 februari start de gemeente Tynaarlo samen met woningcorporaties Stichting Eelder Woningbouw en Stichting Woonborg het project buurtbemiddeling, om inwoners met burenproblemen in de gemeente Tynaarlo weer in contact met elkaar te brengen. Het project wordt gecoördineerd door Marieke ten Buur van Neie Naober.

 

Beter een goede buur dan een verre vriend

Blaffende honden, harde muziek, ruziënde buurtbewoners op straat, veel mensen ervaren overlast door buurtbewoners. Dat is jammer, want burenproblemen kunnen je woonplezier enorm verstoren. Is de relatie met je buren aan het verslechteren en dreigt dit te escaleren? In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst bieden.

Buurtbemiddelaars lossen gemiddeld 2 van de 3 van de burenruzies op

In Nederland wordt buurtbemiddeling al 25 jaar met succes toegepast. De werkwijze is veelbelovend: in ongeveer twee van de drie gevallen helpt buurtbemiddeling bij het oplossen van burenruzies. Getrainde, vrijwillige buurtbemiddelaars helpen om conflicten tussen buren bespreekbaar te maken, zodat zij samen naar oplossingen kunnen zoeken. Marieke vertelt wat buurtbemiddelaars doen: “De buurtbemiddelaars luisteren, maar hebben geen oordeel. Het is de bedoeling om buren samen tot een oplossing te laten komen. Het inbrengen van eigen ideeën werkt vaak beter dan dat mensen afspraken of regels opgelegd krijgen”.

Buurtbemiddeling inschakelen

Ervaar je problemen met je buren en kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met Marieke ten Buur: m.tenbuur@neienaober.nl of (06) 265 439 02.

Buurtbemiddeling kan kosteloos worden ingeschakeld.

Vrijwilligers gezocht

Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Neie Naober zoekt nog meerdere vrijwilligers die het team willen komen versterken. Als vrijwilliger krijg je een training tot buurtbemiddelaar aangeboden. Aanmelden kan via vrijwilligerswerktynaarlo.nl.

Foto's

Bekijk ook

24-03-2023

Kinderkledingbeurs Paterswolde

Vrijdag 31 maart organiseren we tussen 15.00 – 19.00 uur weer de Kinderkledingbeurs in Ons Dorpshuis te Paterswolde. Op vrijdag 31 maart a.s. wordt Ons Dorpshuis door onze vrijwilligers weer ingericht als één grote kledingwinkel waar duurzaamheid voorop staat. Voor een lutt…
Lees meer
 
22-03-2023

Eerste Zorgcafé druk bezocht

Dinsdag 14 maart organiseerden we het eerste Zorgcafé in Ons Dorpshuis in Paterswolde met als thema ‘alzheimer en dementie’. Een zorgcafé is de plek om lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen en ervaringen te delen. Dat hier behoefte aan is, bleek duidelijk door de g…
Lees meer
 
21-03-2023

Informatieavond 'Nieuwe vrijwilligers'

Maandag 27 maart organiseert Neie Naober/VIP! Tynaarlo een informatieavond over vrijwilligerswerk en statushouders. Veel organisaties zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Maar waar vind je deze extra handen? Veel statushouders willen heel graag in contact komen met Nederlanders om de Nederlandse…
Lees meer