Nieuws

13-10-2022

Dinsdag 18 oktober geen Creatief Café Zuidlaren

I.v.m. de Zuidlaardermarkt vervalt in de herfstvakantie het Creatief Café in de Bibliotheek op dinsdag 18 oktober.
Lees meer
 
04-10-2022

Het is weer zover! Neie Naober organiseert samen met Sport Tynaarlo op zaterdag 29 oktober weer en leuke en gratis activiteit voor Jonge Mantelzorgers uit de gemeente Tynaarlo. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien/wonen met een gezinslid dat ve…
Lees meer
 
29-09-2022

Week tegen Eenzaamheid

Van 29 september – 6 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Het is een goed moment om aandacht te vragen voor ontmoeting en verbinding. Thema’s die in ons welzijnswerk centraal staan. Voel je welkom bij onze activiteiten!
Lees meer
 
22-09-2022

Zorg en Ondersteuning Krant Tynaarlo

De krant Zorg en Ondersteuning Tynaarlo is uitgekomen. Neie Naober heeft hier ook aan haar bijdrage aan geleverd. De krant is huis-aan-huis (op Nee- Nee stickers na) verspreid in de gemeente Tynaarlo.
Lees meer
 
16-09-2022

Open Dag Cultuurhuis Eelde-Paterswolde

Zaterdag 17 september kan iedereen tussen 14.00 en 17.00 uur een kijkje komen nemen bij het Cultuurhuis in Paterswolde (Schoollaan 16). Jong en oud kan die middag het cultuuraanbod in Eelde-Paterswolde ontdekken. Je kunt jouw buren en dorpsgenoten ontmoeten en met hen in gesprek gaan. Dorpsgenoten …
Lees meer
 
14-09-2022

Beweegseizoen Meer Bewegen voor Ouderen gestart

Het beweegseizoen MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) 2022 - 2023 is gestart! Onder het MBvO vallen 15 verschillende beweeglessen verdeeld over de gemeente Tynaarlo. De lessen zijn speciaal gericht op de ouder wordende mens. Er worden drie soorten beweeglessen aangeboden: Sport & Spel 55+, MBvO Gy…
Lees meer
 
14-06-2022

Gemeente Tynaarlo trakteert ook dit jaar vrijwilligers op koffie of thee met iets lekkers

Als dank voor hun inzet zet de gemeente Tynaarlo vrijwilligers in het zonnetje. De gemeente biedt hen voor het tweede jaar op rij een tegoedbon aan voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, te besteden bij de deelnemende horecagelegenheden. 
Lees meer
 
13-06-2022

Jongeren gaan los tijdens eerste editie ‘The Zero Generation’

Vrijdag 3 juni was het dan eindelijk zover. De allereerste editie van The Zero Generation. Een feest speciaal georganiseerd voor jongeren van 12 t/m 17 jaar en geheel alcoholvrij. Met vele dansende en genietende jongeren mag deze eerste editie gerust een groot succes genoemd worden.
Lees meer
 
17-02-2022

Het jongerenwerk is samen met een inwoner op zoek naar kinderen die naar het speciaal basisonderwijs gaan.

Graag komen wij in contact met ouders/verzorgers met een kind op het speciaal basisonderwijs om vanuit hier een ontmoeting in te plannen en samen een passende activiteit te organiseren.
Lees meer
 
29-12-2021

Drink een maand lang geen alcohol! Doe mee aan IkPas

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. In Tynaarlo hebben we drie ambassadeurs die de uitdaging aangaan. Deze inwoners worden gedurende de maand januari gevolgd en delen hun ervaringen. Wil je deze uitdaging ook aangaan…
Lees meer
 
15-12-2021

Belbus Vries/Zuidlaren gaat verder als zelfstandige stichting

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met de Belbus Vries/Zuidlaren komt u meer onder de mensen! Of op de afspraak waar u anders met veel moeite naar toe zou moeten.  
Lees meer
 
28-10-2021

Van praten óver ouderen naar praten mét ouderen! Doet u ook mee?!

U als senior heeft een andere kijk op welzijn, wonen en zorg dan beleidsmakers, onderzoekers en zorgprofessionals. U maakt de dienstverlening rondom ouderen van binnenuit mee. Zelf, of met uw naasten. En juist dát maakt uw inbreng van onschatbare en onmisbare waarde. Op dit moment denken en d…
Lees meer
 
12-10-2021

Ben of ken jij iemand die de uitdaging aan gaat om 28 dagen niet te roken?

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 300.000 stoppers meegedaan en met elkaar bewezen dat Stoptober werkt! Ga jij dit jaar ook de uitdaging aan?
Lees meer
 
27-09-2021

Meld je eigen organisatie/initiatief aan voor Hét compliment van Drenthe

Een organisatie nomineren kan ook. Aanmelden kan van 1 tot en met 30 september 2021 via https://www.provincie.drenthe.nl/compliment. Hier vind je ook de spelregels en meer informatie. 
Lees meer
 
27-09-2021

Doe mee met hét tweede Nationaal Verenings Onderzoek

Het DNA (De Nederlandse Associatie) en IVBB (Instituut voor verenigingen, branches en beroepen) nodigt jouw vereniging uit om mee te doen aan hét Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO). In dit onderzoek brengen we kennis, gegevens, inzichten en ideeën bij elkaar en kunnen we als vere…
Lees meer
 
03-08-2021

Bewegen is gezond!

 Het activiteitenrooster 2021 van 'Meer bewegen voor Ouderen' is bekend.  
Lees meer
 
26-07-2021

Bent u al op de hoogte van de regeling 'Frisse start'? (voor verenigingen en stichtingen- of vrijwilligers initiatieven)

Bent u ook weer aan het opstarten na de coronatijd? Gemeente Tynaarlo en provincie Drenthe stellen geld beschikbaar om activiteiten te organiseren die gericht zijn op het stimuleren van het actieve leven na de coronamaatregelen. 
Lees meer
 
15-07-2021

Het repaircafé gaat door onder de vlag van Neie Naober.

Het Repair Café in Ons Dorpshuis in Paterswolde is weer van start gegaan. Vrijdag 9 juli waren er maar liefst 30 bezoekers die langs kwamen voor sociaal contact en reperatie van klokken, kleiding en allerlei elektronische apparaten.
Lees meer
 
30-06-2021

De Koffieochtend in de Ludinge, Zuidlaren is herstart!

Heb je deze zomer weer zin om buurtgenoten te ontmoeten en samen gezellig een kopje koffie te drinken?
Lees meer
 
27-05-2021

Oproep aan alle vrijwilligers in de gemeente Tynaarlo

Neie Naober komt graag met u in contact. Zet u de eerste stap?
Lees meer