Mantelzorg

Bent u mantelzorger?

Mantelzorg is zorg die iemand geeft aan een bekende uit zijn of haar omgeving, zoals een partner, kind of vriend, als deze persoon voor langere tijd ziek, hulpbehoevend of gehandicapt is. De mantelzorg kan bestaan uit het doen van het huishouden, wassen en aankleden, gezelschap houden, vervoer, geldzaken regelen enzovoort. Mantelzorg wordt niet betaald. Een vrijwilliger is geen mantelzorger.

Iemand is mantelzorger als de zorg al minimaal 3 maanden duurt, of zorg biedt voor minimaal 8 uur per week.

Zorg jij langdurig en meerdere uren per week voor een partner, ouder, kind, vriend of familielid? Dan ben je mantelzorger. Het geven van mantelzorg is voor veel mensen iets vanzelfsprekends; het overkomt je en je doet het gewoon. Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat ze mantelzorger zijn en dat ze ondersteuning kunnen krijgen. Ze combineren werk, sociaal leven en mantelzorg zonder problemen. Toch kun je als mantelzorger overbelast raken. De zorgtaken kunnen leiden tot stress en vermoeidheid. Herken je dit? Dan is het goed te weten dat je bij Neie Naober terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning.  

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je mantelzorger en heb je behoefte aan informatie, ondersteuning of waardering? Wij komen graag met je in contact!

Je kunt bij ons geregistreerd staan als mantelzorger. Je ontvangt 2x per jaar een email waarin je geïnformeerd wordt over ondersteuning, de mantelzorgwaardering van de gemeente Tynaarlo en je wordt uitgenodigd over mogelijk interessante themamiddagen/avonden.

Hieronder vind je het inschrijfformulier. Heb je  nog vragen of wil je contact hebben met een buurtwerker? Klik dan op de contact knop.

contact

 Agenda

Creatief Ontmoetingscafé Zuidlaren
Volgende week dinsdag
Bekijk activiteit
Creatief Ontmoetingscafé Eelde
Volgende week woensdag
Bekijk activiteit
Open Huiskamer De Aanloop
Volgende week vrijdag
Bekijk activiteit
Kookclub De Aanloop
04 juni 2024
Bekijk activiteit
Overzicht

Aanmeldformulier voor mantelzorgers!

Uw gegevens:

Gegevens zorgsituatie:

Akkoord en toestemming