Voorlichting en trainingen

Neie Naober zet zich in voor alle kinderen en jongeren tot 23 jaar. In deze leeftijdscategorie komen zij veel nieuwe dingen tegen en ontdekken ze de wereld steeds meer. Niet alleen kinderen en jongeren krijgen in deze periode van hun leven veel vragen, maar ook de ouders of verzorgers. Vragen over onderwerpen zoals weerbaarheid, gescheiden ouders, faalangst en opvoeden. Neie Naober geeft voorlichting en trainingen over deze thema’s.

Powerkidzzz:

Zodra de datum voor de volgende de training Powerkidzzz bekend is zullen we dit hier vermelden. Deze training wordt door een jongerenwerker en een School Maatschappelijk werker gegeven. Powerkidzz is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen uit groep 7 en 8 die hun sociale vaardigheden willen versterken.  De training bestaat uit een kennismaking met de kinderen en hun ouders, 8 bijeenkomsten en een afsluitend gesprek met ouders. Tijdens de kennismaking worden de leerdoelen opgesteld.

In de training leren kinderen voor zichzelf op te komen, een positiever zelfbeeld te ontwikkelen en wordt positieve omgang met anderen gestimuleerd. Op een ontspannen en speelse manier wordt er geoefend met verschillende sociale vaardigheden.

Ook leren zij hoe je lastige situaties aanpakt, voorbeelden die kinderen noemen:

  • Minder verlegen/bang zijn.
  • Voor mezelf opkomen
  • Vrienden leren maken
  • Wat moet ik doen bij pestgedrag
  • Weerbaarder worden
  • Zelfvertrouwen krijgen

Vragen of interesse? Neem contact op met een collega jongerenwerker jongerenwerk@neienaober.nl

Gastlessen:

Het jongerenwerk kan gastlessen op scholen aanbieden over verschillende thema's bijvoorbeeld sociale media en/of pesten. Waar het mogelijk is doen wij dit graag samen met andere professionals zoals: Halt, Politie, Veilig Verkeer Nederland en VNN.  

Volg ons ook op Instagram.

contact