Mentor4You

Mentor4you

De inzet van mentoren voor jongeren in de gemeente Tynaarlo wordt weer mogelijk, onder de bekende naam Mentor4you. Niet voor iedere vraag van een jongere is het noodzakelijk door te verwijzen naar professionele jeugdzorg. De inzet van een mentor heeft een grote meerwaarde op de positieve ontwikkeling van een jongere. Mentoren worden 1-op-1 gekoppeld aan een jongere die gedurende een langere tijd coach is. Om de rol van mentor te vervullen is het belangrijk dat de mentor een klik heeft met de jongere en een actieve rol wil spelen in de ontwikkeling. Van te voren is er een klikgesprek en is er op afgesproken momenten ruimte voor evaluatie gesprekken. 

Voor wie is Mentor4you bedoeld?

Mentor4you is voor jongeren in de leeftijd van 11 t/m 23 jaar, die door de begeleiding van een Mentor meer kans hebben om mee te doen in de samenleving. Voorwaarde is dat de jongere zelf wil en aanspreekbaar is op gedrag.

Welke ondersteuning kan worden geboden?

Ondersteuning die jongeren nodig hebben bij hun zoektocht naar volwassenheid, met de daarbij behorende problematiek, bijvoorbeeld: een zinvolle vrijetijdsbesteding, school goed af ronden, plannen/organiseren, omgaan met agressie of conflicten, weerstand te bieden aan groepsdruk, talenten ontdekken en vele andere zaken waar jongeren mee worstelen.

Mentoren

De mentoren zijn getrainde vrijwilligers, vaak met een achtergrond in de jeugdhulp of onderwijs. Mentoren kunnen zowel preventief, ondersteunend als in de vorm van nazorg ingezet worden.

Aanmelden

Aanmelden van een jongere voor een mentor kan via het Jongerenwerk Neie Naober. De jongerenwerker gaat dan op een luchtige manier met de jongere kennismaken. Van te voren vult de jongere een ‘Praatplaat’ in zodat we het kunnen hebben over wat voor de jongere écht belangrijk is. Deze praatplaat wordt van te voren bij de jongere thuisbezorgd.

De jongerenwerker zal tijdens de kennismaking een aanmeldformulier met de jongere invullen en aanwezig zijn bij het klikgesprek. Bij jongeren onder de 16 zijn de ouders/opvoeders ook aanwezig. Daarna gaan de mentor en de jongere samen aan de slag. De ondersteuning is vaak voor langere periode.

Aanmelden?

Een afspraak is zo gemaakt via: info@NeieNaober.nl of een WhatsApp naar: (06) 820 840 74.

Aanmelden kan ook door onderstaand formulier te printen, in te vullen en naar ons te sturen.

Zelf mentor worden?

Ben je 18 jaar of ouder? Vind je het leuk om anderen te helpen, Heb je affiniteit met jongeren en vind je het leuk trainingen en ondersteuning te krijgen, dan is mentor zijn misschien wel wat voor jou! Stuur een mail naar: Info@NeieNaober.nl

Volg ons ook op Instagram.

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht