Mentor4You

Loop je wel eens ergens tegenaan?
En wil je daar met iemand over praten?
Er zijn mentoren die graag met je meedenken!

Voor wie is Mentor4You bedoeld?

Mentor4You is het mentorprogramma voor jongeren van 11 tot en met 23 jaar in de gemeente Tynaarlo. Een mentor kan je helpen met verschillende vragen over je ontwikkeling en is een steuntje in je rug.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Als je jong bent, kan je voor veel uitdagingen komen te staan. Er zijn verschillende thema's waar mentoren in meedenken: 

  • Plannen en organiseren (school).
  • Nieuwe contacten leggen.
  • Ontspannende vrijetijdsbesteding.
  • Uiten van gevoelens en gedachten.
  • Omgaan met moeilijke situaties.
  • Stevig in je schoenen leren staan.
  • Omgaan met groepsdruk.
  • Talenten ontdekken.
  • En meer!

Hoe werkt het?

Je kan via je ouders/opvoeders, school of andere organisaties worden aangemeld bij het jongerenwerk van Neie Naober. Vanuit het jongerenwerk gaan we vervolgens met jou in gesprek zodat we gezamenlijk een beeld krijgen welke ondersteuning je nodig hebt en waar met een mentor aan gewerkt kan worden. Daarna wordt er gekeken of er een mentor is die goed kan aansluiten bij jouw hulpvraag. Als er een match is, vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen jou en de mentor om kijken we of het klikt.

Wanneer je jonger bent dan zestien, worden jouw ouders/opvoeders ook gevraagd bij het gesprek aanwezig te zijn. In dit gesprek worden er naast de kennismaking ook afspraken gemaakt over de ondersteuning, de doelen waar je aan gaat werken en de duur van het contact.

Daarna kan je samen met jouw mentor aan de slag. De ondersteuning is vaak voor een langere periode. Na afloop van het traject volgt er een evaluatiegesprek. Hierin is er ruimte om jouw ontwikkelingen te bespreken en gezamenlijk af te ronden.

Mentoren

De mentoren zijn vrijwilligers van verschillende leeftijden, vaak met een achtergrond in het sociaal werk. Mentoren kunnen zowel preventief als ondersteunend in de vorm van nazorg worden ingezet.

Aanmelden

Ben of ken je een jongere die ondersteuning kan gebruiken bij zijn of haar ontwikkeling? Of heb je nog vragen over Mentor4You? Neem dan contact op met onze jongerenwerker Jade Damstra:
(06) 820 840 74 of j.damstra@neienaober.nl.

Aanmelden kan ook door onderstaand formulier te downloaden of te printen, in te vullen en naar ons te sturen.

Zelf mentor worden?

Ben je 18 jaar of ouder? Vind je het leuk om anderen te helpen, Heb je affiniteit met jongeren en vind je het leuk trainingen en ondersteuning te krijgen, dan is mentor zijn misschien wel wat voor jou! Stuur een mail naar: j.damstra@neienaober.nl.Volg ons ook op Instagram.

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht