Terug naar Nieuws

Vrijwilligers Buurtbemiddeling gezocht

Gepubliceerd op:

Je hebt er vast wel eens verhalen over gehoord: buren die ergernissen of ruzie onderling hebben. Misschien heb je op zo’n moment wel de neiging om vragen te stellen, ben je benieuwd naar de andere kant of je wilt zelfs bemiddelen.

Dan hebben we voor jou een unieke kans! Je kunt namelijk buurtbemiddelaar worden en je op die manier inzetten voor de inwoners van de gemeente Tynaarlo. Als buurtbemiddelaar bemiddel je bij hele uiteenlopende situaties. Buurtbemiddeling is afwisselend, uitdagend, maar vooral ook zeer boeiend vrijwilligerswerk. Als buurtbemiddelaar begeleid je samen met een collega buren bij het oplossen van hun kwesties.

Goed voorbereid

We gooien je natuurlijk niet zomaar in het diepe. Je krijgt eerst een training waarbij je tips en trucs krijgt die horen bij buurtbemiddelaar zijn. Daarna gaat het echte werk beginnen: je gaat samen met een collega op pad. Omdat je veel samenwerkt met je collega’s vinden we het belangrijk dat je elkaar goed leert kennen. Hiervoor organiseren we leerzame en informele teambijeenkomsten. Je team bestaat uit bemiddelaars met verschillende achtergronden, man/vrouw en wisselende leeftijden uit de gemeente Tynaarlo.

We komen graag met je in contact!

Ben jij gemakkelijk in contact en kun je goed luisteren en observeren? En kun jij je goed inleven in de ander en onpartijdig zijn? Dan nodigen we je uit voor een kopje koffie en een kennismaking.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met Marieke ten Buur, Coördinator Buurtbemiddeling: m.tenbuur@neienaober.nl of (06) 265 439 02.

27-09-2023

Liedjescafé Muziek met Harry

Op woensdag 4 oktober start in Eelde-Paterswolde een nieuw bewonersinitiatief: ‘Muziek met Harry’. Dit Liedjescafé vindt tot en met april 2024 elke eerste woensdagmiddag van de maand plaats in Ons Dorpshuis. Onder de bezielende leiding van Harry Wessels kan je bekende Nederlandsta…
Lees meer