Terug naar Nieuws

Verhoging vrijwilligersvergoeding

Gepubliceerd op:

De vrijwilligersvergoeding (ook wel bekend als vrijwilligersregeling) is bedoeld als vergoeding van alle door de vrijwilliger gemaakte onkosten in verband met het vrijwilligerswerk.

De maximale bedragen voor de belastingvrije vrijwilligersvergoeding voor 2023 zijn verhoogd. Als het totaalbedrag van vergoedingen onder de € 190,- per maand en € 1.900,- per jaar blijft, zijn bewijzen dat de vrijwilliger deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt niet nodig en hoeft ook geen belasting betaald te worden over de vergoeding. De bedragen zijn per vrijwilliger, ook als hij bij meerdere organisaties zijn vrijwilligerswerk doet.

Zolang deze bedragen niet worden overschreden, hoeven zowel vrijwilligersorganisatie als vrijwilliger deze onkosten niet aan te tonen. Zij hoeven hiervoor geen administratie bij te houden en de ontvangen bedragen hoeven zij ook niet door te geven aan de Belastingdienst.

De regeling is wel aan bepaalde voorwaarden gebonden. Meer informatie hierover kun je lezen op: Thema Wetten & Regels.

24-03-2023

Kinderkledingbeurs Paterswolde

Vrijdag 31 maart organiseren we tussen 15.00 – 19.00 uur weer de Kinderkledingbeurs in Ons Dorpshuis te Paterswolde. Op vrijdag 31 maart a.s. wordt Ons Dorpshuis door onze vrijwilligers weer ingericht als één grote kledingwinkel waar duurzaamheid voorop staat. Voor een lutt…
Lees meer