Terug naar Nieuws

Start Kookclub Vries groot succes!

Gepubliceerd op:

Met twaalf deelnemers is de Kookclub Vries voor jongeren op 15 november 2022 goed van start gegaan!

De twaalf jongeren hebben koolhydraatarme bloemkool-tortilla’s gemaakt. Dit recept riep meteen al verschillende reacties op: ‘Maar bloemkool stinkt toch altijd zo!?’ en ‘Ik lust geen bloemkool!’ De vrijwilligsters maakten het recept uitdagend met leuke kooktips. In plaats van bloemkool fijn te snijden, mochten de jongeren ‘bloemkool beuken’: een stuk bloemkool werd in een zakje gedaan en dat mochten de deelnemers met hun handen fijndrukken/-stampen.

Op een ongedwongen manier werd er ook kennisgemaakt met grenzen. Zo vond de één het spannend om met een scherp mes te snijden en vond de ander het spannend om eens iets anders te eten Tijdens de les werd er veel gelachen en werden er grappige uitspraken gedaan zoals: ‘Wees geen oen, eet groen!’ De jongeren waren enthousiast: ‘Het is leuk dat je alles mag proeven’. Een andere deelnemer zei: ‘Ik kan hier oefenen met koken, omdat ik mama later graag wil helpen met koken en ik later ook voor haar wil koken.’ Kortom: iedereen had het naar de zin.

De Kookclub heeft net als vele andere bewonersinitiatieven een klein budget. Kookclub Vries heeft daarom een eenmalige aanvraag ingediend bij het Lokaal Preventieakkoord Tynaarlo. De werkgroep ‘Verwantwoord Gezond Gewicht’ heeft de aanvraag goedgekeurd. Met deze toekenning heeft de Kookclub diverse kookmaterialen kunnen aanschaffen en zijn er flyers afgedrukt. 

De Kookclub Vries vindt elke 3e dinsdag van de maand van 16.00 tot 18.00 plaats in de voetbalkantine van V.A.K.O. De kosten voor deelname zijn € 1,50 per keer. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een strippenkaart. Aanmelden kan via de mail: kookclub.vries@gmail.com of via WhatsApp: 06 – 278 510 14.

Wil je ook een bewonersinitiatief opzetten? Onderzoek welke mogelijkheden er zijn voor jullie initiatief. Vaak zijn er meer dan je denkt. Neie Naober helpt je er graag bij!

Foto's

Bekijk ook

24-03-2023

Kinderkledingbeurs Paterswolde

Vrijdag 31 maart organiseren we tussen 15.00 – 19.00 uur weer de Kinderkledingbeurs in Ons Dorpshuis te Paterswolde. Op vrijdag 31 maart a.s. wordt Ons Dorpshuis door onze vrijwilligers weer ingericht als één grote kledingwinkel waar duurzaamheid voorop staat. Voor een lutt…
Lees meer
 
22-03-2023

Eerste Zorgcafé druk bezocht

Dinsdag 14 maart organiseerden we het eerste Zorgcafé in Ons Dorpshuis in Paterswolde met als thema ‘alzheimer en dementie’. Een zorgcafé is de plek om lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen en ervaringen te delen. Dat hier behoefte aan is, bleek duidelijk door de g…
Lees meer
 
21-03-2023

Informatieavond 'Nieuwe vrijwilligers'

Maandag 27 maart organiseert Neie Naober/VIP! Tynaarlo een informatieavond over vrijwilligerswerk en statushouders. Veel organisaties zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Maar waar vind je deze extra handen? Veel statushouders willen heel graag in contact komen met Nederlanders om de Nederlandse…
Lees meer