Terug naar Nieuws

Mantelzorg

Gepubliceerd op:

In de gemeente Tynaarlo zorgen veel mensen langdurig en onbetaald voor bijvoorbeeld een zieke partner, ouder of kind. Dit zijn onze mantelzorgers. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Voor informatie en ondersteuning bij mantelzorg kun je bij Neie Naober terecht.

Zorg je langdurig en meerdere uren per week voor een partner, ouder, kind, vriend of familielid? Dan ben je mantelzorger. Het geven van mantelzorg is voor veel mensen iets vanzelfsprekends: het overkomt je en je doet het gewoon. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze mantelzorger zijn en dat ze ondersteuning kunnen krijgen. Ze combineren werk, sociaal leven en mantelzorg zonder problemen. Toch kun je als mantelzorger overbelast raken. De zorgtaken kunnen leiden tot stress en vermoeidheid. Herken je dit? Dan is het goed te weten dat je bij Neie Naober terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning.

Heb je vragen rondom mantelzorg?

Neem dan contact op met Marieke ten Buur: m.tenbuur@neienaober.nl of 06 - 265 439 02.

Jonge Mantelzorgers

Ben je tussen de 8 en 23 jaar? Zorg je voor of heb je zorgen om een langdurig ziek of gehandicapt familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Misschien heeft iemand uit jouw thuissituatie kanker, MS, reuma, een ernstige spierziekte, psychiatrische klachten of een verslaving. Misschien heb je een broer of zus met ADHD, autisme of iets dat hier op lijkt. Het kan zijn dat je hierdoor meer zorg op je neemt dan jouw leeftijdsgenoten. Vaak gaat de meeste aandacht in het gezin uit naar degene die ziek is. Ongeveer één op de vijf jongeren is mantelzorger. Je staat dus niet alleen!

Meer weten?

Bij Neie Naober hebben we oog voor jonge mantelzorgers. Wil je weten wat we voor je kunnen doen en op welke manier je ondersteuning kunt krijgen?Neem dan contact op met Kevin van Hoove: k.vanhoove@neienaober.nl of 06 – 820 525 59.

Het is natuurlijk ook prima wanneer je vader, moeder of iemand anders in jouw omgeving contact met ons opneemt.

24-03-2023

Kinderkledingbeurs Paterswolde

Vrijdag 31 maart organiseren we tussen 15.00 – 19.00 uur weer de Kinderkledingbeurs in Ons Dorpshuis te Paterswolde. Op vrijdag 31 maart a.s. wordt Ons Dorpshuis door onze vrijwilligers weer ingericht als één grote kledingwinkel waar duurzaamheid voorop staat. Voor een lutt…
Lees meer