Terug naar Nieuws

Klussers Neie Naober maken huizen tochtvrij

Gepubliceerd op:
Klussers Neie Naober maken huizen tochtvrij

Het is herfst: het jaargetijde waarin de wind af en toe nadrukkelijk aanwezig is. Bij een straffe wind is het ook ideaal om op zoek te gaan naar naden en kieren in je huis. Wanneer je weet waar de tocht vandaan komt, kan je er wat aan doen en voorkom je onnodig energieverbruik. Maar niet iedereen heeft zelf de financiële middelen om een klusbedrijf in te huren of is vanwege fysieke beperkingen in staat de materialen zelf aan te brengen.

Buurtteam Energie Zuidlaren heeft daarom voor deze doelgroep de samenwerking gezocht met welzijnsorganisatie Neie Naober en de bouwmarkten KlusWijs Tynaarlo en Hubo Zuidlaren.

Enkele klussers van de Klussendienst van welzijnsorganisatie Neie Naober gaan de komende weken in Zuidlaren (postcodegebieden 9471 en 9472) op pad om bij bewoners kleine energiebesparende maatregelen aan te brengen. Daarbij moet worden gedacht aan radiatorfolie en tochtwerende materialen, zoals brievenbusborstels, tochtstrips en tochtbanden. Door een bijdrage van Buurtteam Energie Zuidlaren kan dit kosteloos worden uitgevoerd.

Voor de overige bewoners uit Zuidlaren is met beide bouwmarkten afgesproken, dat ze tot en met 17 december 20% korting geven op specifieke materialen. Een extra motivatie voor Zuidlaarders die onnodig energieverbruik willen voorkomen en zelf aan de slag willen om de naden en kieren te dichten!

Denk je voor de Klussendienst in aanmerking te komen? Neem dan contact op met: Liesbeth de Vries (Neie Naober): l.devries@neienaober of bel: 06 – 526 835 38 (alleen op dinsdag of donderdag).

Voor meer informatie kun je mailen naar: buurtteamzuidlaren@gmail.com.

Foto's

Bekijk ook

24-03-2023

Kinderkledingbeurs Paterswolde

Vrijdag 31 maart organiseren we tussen 15.00 – 19.00 uur weer de Kinderkledingbeurs in Ons Dorpshuis te Paterswolde. Op vrijdag 31 maart a.s. wordt Ons Dorpshuis door onze vrijwilligers weer ingericht als één grote kledingwinkel waar duurzaamheid voorop staat. Voor een lutt…
Lees meer
 
22-03-2023

Eerste Zorgcafé druk bezocht

Dinsdag 14 maart organiseerden we het eerste Zorgcafé in Ons Dorpshuis in Paterswolde met als thema ‘alzheimer en dementie’. Een zorgcafé is de plek om lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen en ervaringen te delen. Dat hier behoefte aan is, bleek duidelijk door de g…
Lees meer
 
21-03-2023

Informatieavond 'Nieuwe vrijwilligers'

Maandag 27 maart organiseert Neie Naober/VIP! Tynaarlo een informatieavond over vrijwilligerswerk en statushouders. Veel organisaties zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Maar waar vind je deze extra handen? Veel statushouders willen heel graag in contact komen met Nederlanders om de Nederlandse…
Lees meer