Terug naar Nieuws

Klussers Neie Naober maken huizen tochtvrij

Gepubliceerd op:
Klussers Neie Naober maken huizen tochtvrij

Het is herfst: het jaargetijde waarin de wind af en toe nadrukkelijk aanwezig is. Bij een straffe wind is het ook ideaal om op zoek te gaan naar naden en kieren in je huis. Wanneer je weet waar de tocht vandaan komt, kan je er wat aan doen en voorkom je onnodig energieverbruik. Maar niet iedereen heeft zelf de financiële middelen om een klusbedrijf in te huren of is vanwege fysieke beperkingen in staat de materialen zelf aan te brengen.

Buurtteam Energie Zuidlaren heeft daarom voor deze doelgroep de samenwerking gezocht met welzijnsorganisatie Neie Naober en de bouwmarkten KlusWijs Tynaarlo en Hubo Zuidlaren.

Enkele klussers van de Klussendienst van welzijnsorganisatie Neie Naober gaan de komende weken in Zuidlaren (postcodegebieden 9471 en 9472) op pad om bij bewoners kleine energiebesparende maatregelen aan te brengen. Daarbij moet worden gedacht aan radiatorfolie en tochtwerende materialen, zoals brievenbusborstels, tochtstrips en tochtbanden. Door een bijdrage van Buurtteam Energie Zuidlaren kan dit kosteloos worden uitgevoerd.

Voor de overige bewoners uit Zuidlaren is met beide bouwmarkten afgesproken, dat ze tot en met 17 december 20% korting geven op specifieke materialen. Een extra motivatie voor Zuidlaarders die onnodig energieverbruik willen voorkomen en zelf aan de slag willen om de naden en kieren te dichten!

Denk je voor de Klussendienst in aanmerking te komen? Neem dan contact op met: Liesbeth de Vries (Neie Naober): l.devries@neienaober of bel: 06 – 526 835 38 (alleen op dinsdag of donderdag).

Voor meer informatie kun je mailen naar: buurtteamzuidlaren@gmail.com.

Foto's

Bekijk ook

17-11-2022

Mantelzorg

In de gemeente Tynaarlo zorgen veel mensen langdurig en onbetaald voor bijvoorbeeld een zieke partner, ouder of kind. Dit zijn onze mantelzorgers. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken…
Lees meer
 
09-11-2022

Mentor4You: mentoren voor jongeren

Mentor4You is er voor jongeren in de leeftijd van 11 t/m 23 jaar, die door begeleiding van een mentor meer kans hebben om mee te doen in de samenleving. Mentor4You biedt ondersteuning bij de zoektocht naar volwassenheid met de daarbij horende uitdagingen. Denk hierbij aan: het goed af ronden van sch…
Lees meer
 
08-11-2022

Vrijwilligers Buurtbemiddeling gezocht

Je hebt er vast wel eens verhalen over gehoord: buren die ergernissen of ruzie onderling hebben. Misschien heb je op zo’n moment wel de neiging om vragen te stellen, ben je benieuwd naar de andere kant of je wilt zelfs bemiddelen. Dan hebben we voor jou een unieke kans! Je kunt namelijk buurt…
Lees meer