Terug naar Nieuws

Gemeente Tynaarlo krijgt Neie Naober

Gepubliceerd op:
Gemeente Tynaarlo krijgt Neie Naober

Tintengroep neemt welzijnswerk in de gemeente Tynaarlo over

 

Per 1 mei 2021 doet de Tintengroep onder de naam ‘Neie Naober’ het kind-, jeugd- en jongerenwerk, de vrijwilligers- en mantelzorgondersteuning en het buurtwerk in de gemeente Tynaarlo. Afgelopen week ondertekenden wethouder Oetra Gopal en Annet Lammersen van de Tintengroep hiervoor het contract.

Wethouder Oetra Gopal vertelt dat ze uitkijkt naar de samenwerking met Neie Naober. “De organisatie onderscheidt zich door de brede kijk op gezondheid en de samenwerking die zij zoekt met inwoners en maatschappelijke partners om het welbevinden, ontmoeten en meedoen te bevorderen.”

Gopal kijkt evengoed terug op een prettige samenwerking met stichting Trias, die het welzijnswerk tot voor kort deed. “Haar professionals hebben uitstekend werk geleverd en ik ben dan ook blij dat er medewerkers zijn meeverhuisd naar de nieuwe organisatie. Dat geldt natuurlijk ook voor de vrijwilligers die voor en via Trias actief waren. Zij zijn heel erg belangrijk voor onze lokale samenleving en ik hoop dat Neie Naober ook op hen mag rekenen.”

De Neie Naober komt naar je toe

Om de dorpen en inwoners goed te leren kennen en te horen wat er speelt, gaat Neie Naober de komende tijd zoveel mogelijk naar de inwoners toe. Annet Lammersen van de Tintengroep: “Zoals gezegd hebben we een aantal medewerkers overgenomen van stichting Trias. Hierdoor heeft Neie Naober al veel kennis over de gemeente en haar inwoners.”

De komende tijd organiseert de nieuwe welzijnsorganisatie activiteiten om de bestaande contacten op te frissen en nieuwe contacten te leggen. “We sluiten vooral heel graag aan bij de waardevolle initiatieven die er al in de gemeente zijn, om de leefbaarheid verder te versterken.”

Iedereen hoort erbij

“Bijdragen aan een vitale gemeente, waar iedereen erbij hoort en waar je naar elkaar omziet, is een belangrijke doelstelling van Neie Naober”, schetst Lammersen. De welzijnsorganisatie werkt vanuit het beeld dat ieder mens waarde in zich heeft en van waarde wil zijn. “Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Het heeft ook te maken met zingeving, zinvolle dagbesteding en de kwaliteit van het sociale netwerk.”

 

14-06-2022

Gemeente Tynaarlo trakteert ook dit jaar vrijwilligers op koffie of thee met iets lekkers

 Als dank voor hun inzet zet de gemeente Tynaarlo vrijwilligers in het zonnetje. De gemeente biedt hen voor het tweede jaar op rij een tegoedbon aan voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, te besteden bij de deelnemende horecagelegenheden. 
Lees meer