Terug naar Nieuws

Doe mee met hét tweede Nationaal Verenings Onderzoek

Gepubliceerd op:

Het DNA (De Nederlandse Associatie) en IVBB (Instituut voor verenigingen, branches en beroepen) nodigt jouw vereniging uit om mee te doen aan hét Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO). In dit onderzoek brengen we kennis, gegevens, inzichten en ideeën bij elkaar en kunnen we als verenigingen elkaar helpen. En daar heeft jouw vereniging ook baat bij, bijvoorbeeld op thema’s als ledenbinding, financieringsmodellen en vergelijkingen met andere verenigingen. 

Afgelopen jaar is dit onderzoek voor het eerst gehouden. Ieder jaar herhalen wij dit onderzoek, met deels dezelfde vragen, maar ook met nieuwe vragen, die voortkomen uit verenigingen. Nieuw is ook dat we het onderzoek uitzetten naar een veel groter aantal verenigingen dan vorig jaar: van 4.000 naar 80.000 verenigingen!

Bijzonder graag nodigen wij jullie uit om (opnieuw) deel te nemen aan dit onderzoek.

Ga naar de vragenlijst door hier te klikken. 

Resultaten
Doe je mee aan het onderzoek, dan krijg je uiteraard de resultaten toegezonden. Tijdens het DNA Jaarcongres op 18 november worden de resultaten gepresenteerd. De vragenlijst is opgesteld via co-creatie tussen verenigingsprofessionals, specialisten uit de verenigingswereld, wetenschappers en met veel inbreng van degenen die aan het eerste onderzoek hebben meegedaan.

Wil je meer weten en de resultaten van vorig jaar bekijken? Ga dan naar: www.nationaalverenigingsonderzoek.nl

Namens DNA (De Nederlandse Associatie) en IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen ) alvast bedankt!

14-06-2022

Gemeente Tynaarlo trakteert ook dit jaar vrijwilligers op koffie of thee met iets lekkers

 Als dank voor hun inzet zet de gemeente Tynaarlo vrijwilligers in het zonnetje. De gemeente biedt hen voor het tweede jaar op rij een tegoedbon aan voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, te besteden bij de deelnemende horecagelegenheden. 
Lees meer