Terug naar Nieuws

Actie tegen tocht verlengd!

Gepubliceerd op:

De ‘actie tegen tocht’ in Zuidlaren van vorig jaar december was een groot succes. Daarom is het tot en met februari 2023 verlengd! Op initiatief van Buurtteam Energie Zuidlaren helpen klussers van de Klussendienst van Neie Naober inwoners in Zuidlaren met het aanbrengen van energiebesparende (vooral tochtwerende) materialen.

Deze actie is bedoeld voor mensen die zelf niet de financiële middelen hebben om een klusbedrijf in te huren en die vanwege fysieke beperkingen niet in staat zijn de materialen zelf aan te brengen.

Buurtteam Energie Zuidlaren heeft voor deze doelgroep de samenwerking gezocht met welzijnsorganisatie Neie Naober en Hubo Zuidlaren.

De klussers van de Klussendienst van Neie Naober helpen tijdens deze actie inwoners van Zuidlaren (postcodegebieden 9471 en 9472) door kleine energiebesparende maatregelen aan te brengen. Daarbij moet worden gedacht aan radiatorfolie en tochtwerende materialen, zoals brievenbusborstels, tochtstrips en tochtbanden. Door een bijdrage van Buurtteam Energie Zuidlaren kan dit kosteloos worden uitgevoerd!

Denk je voor deze actie in aanmerking te komen? Neem dan contact op met: Liesbeth de Vries: l.devries@neienaober.nl of bel: 06 – 526 835 39 (alleen op dinsdag of donderdag).

Voor meer informatie kun je mailen naar: buurtteamzuidlaren@gmail.com.

Foto's

Bekijk ook

24-03-2023

Kinderkledingbeurs Paterswolde

Vrijdag 31 maart organiseren we tussen 15.00 – 19.00 uur weer de Kinderkledingbeurs in Ons Dorpshuis te Paterswolde. Op vrijdag 31 maart a.s. wordt Ons Dorpshuis door onze vrijwilligers weer ingericht als één grote kledingwinkel waar duurzaamheid voorop staat. Voor een lutt…
Lees meer
 
22-03-2023

Eerste Zorgcafé druk bezocht

Dinsdag 14 maart organiseerden we het eerste Zorgcafé in Ons Dorpshuis in Paterswolde met als thema ‘alzheimer en dementie’. Een zorgcafé is de plek om lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen en ervaringen te delen. Dat hier behoefte aan is, bleek duidelijk door de g…
Lees meer
 
21-03-2023

Informatieavond 'Nieuwe vrijwilligers'

Maandag 27 maart organiseert Neie Naober/VIP! Tynaarlo een informatieavond over vrijwilligerswerk en statushouders. Veel organisaties zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Maar waar vind je deze extra handen? Veel statushouders willen heel graag in contact komen met Nederlanders om de Nederlandse…
Lees meer